Dr Z despre siguranța

Chirurgia este un lucru serios! A opera un pacient presupune o responsabilitate deosebită, iar siguranța acestuia reprezintă prioritatea numărul 1 a chirurgului! Nu v-aș propune o operație pe care nu aș face-o membrilor familiei mele. Încerc să minimalizez riscurile și potențialele complicații, maximalizând rezultatele. Fiecare plan terapeutic este individualizat pentru fiecare pacient. Experiența îmi permite să aleg din multe variante, pe cea mai bună. Sigur, nu există întotdeauna doar o singură soluție.

Scopul meu este să vă ofer cel mai bun tratament și cea mai bună și rapidă recuperare. Deși operația este doar un aspect al întregii experiențe, perioada de spitalizare, controalele postoperatorii, trebuie să ofere și ele o experiență cât mai pozitivă.

Cred că este foarte important să rămân în contact cu pacientul după operație. Doresc să văd pacienții cât mai des posibil postoperator. Urmărirea atentă este foarte importantă pentru a ajunge la cele mai bune rezultate posibile. Pe lângă controalele periodice standard, pacienții sunt bineveniți în clinică de oricâte ori doresc și sunt încurajați să pună întrebări. Pacientul de chirurgie plastică și chirurgul, practic devin parteneri pe viață.

Chirurgia Plastică se bazează pe un set riguros de principii și standarde academice, tehnici și tehnologii dovedite că sunt eficiente. Este un domeniu cu o evoluție constantă. Un plastician trebuie să fie întotdeauna la curent cu progresele din domeniu și să nu se oprească din reevaluarea constantă a propriei activități. Specialitatea aceasta trebuie însă centrată întotdeauna pe pacient și nu pe tehnologie sau tehnică.

În Chirurgia Plastică apar permanent multe tehnici, implante, instrumente și echipamente. Multe dintre acestea sunt promovate agresiv, dar după câțiva ani de aplicare dispar din lipsa de rezultate. Din acest motiv eu nu mă grăbesc să le adopt până când nu sunt dovedite științific avantajele lor. De cele mai multe ori folosesc tehnici sigure, executate cu meticulozitate, deoarece servesc mai bine pacientul în cele mai multe situații, decât tehnici noi mediatizate agresiv în presă.

Să nu mă înțelegeți greșit, aplic multe tehnici noi, chiar sunt promotor al lor, dar doar după ce am garanția că sunt sigure și eficiente. Am o tendință naturală de a fi mai circumspect, mai ales în situația marketingului agresiv al unor tehnici sau aparate noi, care de multe ori nu trec testul timpul.

Îmi place tehnologia, personal sunt înconjurat de tehnologie de ultimă generație, și am făcut eforturi deosebite pentru a avea în clinică aparatura cea mai performantă și cea mai sigură, cele mai bune implante, instrumente, și consumabile chirurgicale. Nu am făcut și nu facem rabat de la cele mai înalte standarde de calitate, prioritatea numărul 1 fiind, așa cum am mai spus-o, siguranța pacientului. Acesta este unul dintre principiile de baza care mp călăuzesc de fapt în toate acțiunile.